Sunday, September 12, 2010

Uuden havaintopaikan rakentaminen alkaa

Kaudelle 2010-2011 puhalsivat uudet tuulet havaintopaikan suhteen. Keittiön kuisti tuli vapauttaa muuhun käyttöön myös talven ajaksi. Aloin rakentaa uutta havaintopaikkaa takapihan puolelle, jossa sijaitsee vanhan tiiligrillin pohja.

Ensimmäinen tehtävä oli valaa sopivan korkea betonitolppa betonialustalle. Päädyin tekemään sen Bilteman valuputken avulla. Valitsin 50cm:n korkeuden testailtuani eri vaihtoehtoja.
Valuputki
Betonitolppaan piti valaa pultit, joihin saisin terästolppani kiinni. Sopivat hiiliteräksiset peruspultit löytyivät myös Biltemasta. Varmistaakseni pulttien oikean paikoituksen ja suoruuden tein filmivanerista kannen valuputkea varten.
Valuputken kansi
 Käytin pultinreikien keskipisteiden määrityksessä terästolppaa. Kiinnitin peruspultit kanteen molemmin puolin muttereilla ja aluslevyillä. Valun puoleiset mutterit jäivät valussa betonin sisään. Näin varmistin, että pultit ovat juuri oikeilla kohdilla ja suorassa.

Pulttien paikoituskansi
Tuleva havaintopaikka näytti tältä syyskuun puolessä välissä 2010. Tolpat ovat päällekkäin ja EQ6 Pro-jalusta Scopos-seurantaputkella varustettuna testimielessä suunnitellulla paikalla. Näyttää toimivalta, mutta keskeneräiseltä.

No comments:

Post a Comment