Wednesday, October 27, 2010

Havaintosuoja valmistuu

Seuraavaksi oli vuorossa terassin kannen rakentaminen.Poikittaisjuoksuina käytin jämäkkiä 50x150-lankkuja  ja terassilaudat olivat 27 milliä paksuja. Poikittaisjuoksuja tein 240cm:n matkalle 6 kpl eli väliksi tuli alle puoli metriä. Juoksut laitoin kiinni teräskulmilla ja rosteriruuveilla. Kansilaudat kiinnitin vihreillä ruuveilla.



Aloin miettiä neliömetrin kokoiseen betonilaattaan kohdistuvia vääntömomentteja (EQ6 Pro-jalusta kaukoputkineen on yli 1,5 metrin korkeudessa siitä) suhteessa laatan painoon. Tulin siihen tulokseen, että laatalle tolpan ympärille on saatava lisää massaa. Ratkaisuksi keksin latoa laatalle piharemontista yli jääneitä betonikiviä. Niitä saimme mahtumaan laatalle 96 kpl (á 3,5 kg) eli yhteensä 336 kg. Nyt uskon painon riittävän!


Saatuani kannen valmiiksi kokosin viimetalvisen havaintosuojani, Astrohuussin ja sijoitin sen puukiskoille terassin päälle. Aloin myös rakentaa portaita, jotka valmistuivat vasta ensilumen tultua.


Kävely- ja hyppelytestit osoittivat, että terassista tuli todella jämäkkä. Minkäänlaista notkumista ei ole havaittavissa.




No comments:

Post a Comment